Brezglutenski sadni kolač

dm drogerie markt d.o.o.
23. 12. 2025

Pripravljeno v 80 Min.
Čas priprave: 25 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 55 Min.
250 kcal / obrok
sladice
•
vegansko
•
vegetarijansko
•
brez glutena
Sestavine
za 12 obrokov (1 kolač )
Za testo
15 g veganskega jajčnega nadomestka
100 ml vode
100 g surovega trsnega sladkorja
sol
1 čajna žlička dmBio limoninega soka
40 g dmBio namaza iz indijskih oreščkov
100 g dmBio polnozrnate riževe moke, brez glutena
100 g dmBio polnozrnate ovsene moke, brez glutena
2 čajni žlički dmBio pecilnega praška iz vinskega kamna
80 ml dmBio mandljevega napitka
Za 1. nadev 1 (217 kcal/ porcija)
350 g borovnic
25 dmBio liofiliziranih borovnic
50 g margarine za peko
75 g dmBio polnozrnate ovsene moke, brez glutena
60 g surovega trsnega sladkorja
1 zavitek dmBio bourbon vaniljevega sladkorja
½ čajne žličke dmBio mletega cejlonkega cimeta
1 ščep soli
Za 2. nadev (227 kcal/ porcija)
4 jedilne žlice dmBio sadnega namaza jagoda
350 g jagod
25 g dmBio liofiliziranih rezin jagod
50 g margarine za peko
75 g dmBio polnozrnate ovsene moke, brez glutena
60 g surovega trsnega sladkorja
60 g surovega trsnega sladkorja
1 ščep soli
Za 3. nadev (232 kcal/ porcija)
5 jabolk
150 g surovega trsnega sladkorja
50 g margarine za peko
Za 4. nadev (327 kcal/ porcija)
100 g dmBio sadne kaše jabolko z marelico
500 ml dmBio veganskega pripravka za stepanje na osnovi kokosa
100 g dmBio namaza na osnovi indijskih oreščkov
4 jedilne žlice surovega trsnega sladkorja
1 pločevinka narezanih marelic v kompotu
Priprava
testa
korak
Pečico segrejte na 180 °C (zgornje in spodnje gretje).
korak
Jajčni nadomestek zmešajte z vodo.
korak
Dodajte sladkor in sol ter vmešajte limonin sok in namaz iz indijskih oreščkov.
korak
Moko zmešajte s soljo in pecilnim praškom.
korak
V jajčno maso postopoma dodajajte suho mešanico in mandljev napitek.
korak
Pekač s premerom 24 cm obložite s papirjem za peko in nanj razporedite testo.
1. različice
korak
Borovnice operite, osušite in razporedite po testu.
korak
Liofilizirane borovnice zmeljite in zmešajte z ostalimi sestavinami za drobljenec.
korak
Drobljenec enakomerno razporedite po borovnicah in pecite v pečici na spodnji rešetki približno 50–55 minut.
korak
Ali je pecivo že pečeno, preverite z zobotrebcem.
2. različice
korak
Testo premažite s sadnim namazom.
korak
Jagode operite, osušite, razpolovite in razporedite po testu.
korak
Liofilizirane rezine jagod zmeljite in jih zmešajte s preostalimi sestavinami za drobljenec.
korak
Po jagodah razporedite drobljenec in na spodnjem nivoju pečice pecite ca 50–55 minut.
korak
Ali je pecivo že pečeno, preverite z zobotrebcem.
3. različice
korak
Tortni obod premera 26 cm namažite z margarino.
korak
Jabolka operite, olupite, razpolovite, jim odstranite pečke in jih narežite na krhlje.
korak
Sladkor karamelizirajte v ponvi in vmešajte margarino. Nato ga prelijte v model za pito in nanj v obliki pahljače razporedite jabolčne krhlje.
korak
Testo položite na jabolčne krhlje in vse skupaj pecite v pečici približno 45–50 minut.
korak
Ko je pečeno, vse skupaj še toplo obrnite na servirni krožnik.
4. različice
korak
Testo pecite v pečici na srednjem nivoju ca. 50–55 minut.
korak
Testo rahlo ohladite in ga premažite s sadno kašo.
korak
Marelice odcedite.
korak
Rastlinsko smetano stepite do čvrstega.
korak
Previdno namaz na osnovi indijskih oreščkov, sladkor in krhlje marelic.
korak
Maso razporedite po sadni kaši.









