Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Brezglutenski sadni kolač

dm-drogeriemarkt

dm drogerie markt d.o.o.

23. 12. 2025

Brezglutenski sadni kolač

Pripravljeno v 80 Min.

Čas priprave: 25 Min.

Čas kuhanja/peke: 55 Min.

250 kcal / obrok

sladice

vegansko

vegetarijansko

brez glutena

Sestavine

za 12 obrokov (1 kolač )

Za testo

  • 15 g veganskega jajčnega nadomestka

  • 100 ml vode

  • 100 g surovega trsnega sladkorja

  • sol

  • 1 čajna žlička dmBio limoninega soka

  • 40 g dmBio namaza iz indijskih oreščkov

  • 100 g dmBio polnozrnate riževe moke, brez glutena

  • 100 g dmBio polnozrnate ovsene moke, brez glutena

  • 2 čajni žlički dmBio pecilnega praška iz vinskega kamna

  • 80 ml dmBio mandljevega napitka

Za 1. nadev 1 (217 kcal/ porcija)

  • 350 g borovnic

  • 25 dmBio liofiliziranih borovnic

  • 50 g margarine za peko

  • 75 g dmBio polnozrnate ovsene moke, brez glutena

  • 60 g surovega trsnega sladkorja

  • 1 zavitek dmBio bourbon vaniljevega sladkorja

  • ½ čajne žličke dmBio mletega cejlonkega cimeta

  • 1 ščep soli

Za 2. nadev (227 kcal/ porcija)

  • 4 jedilne žlice dmBio sadnega namaza jagoda

  • 350 g jagod

  • 25 g dmBio liofiliziranih rezin jagod

  • 50 g margarine za peko

  • 75 g dmBio polnozrnate ovsene moke, brez glutena

  • 60 g surovega trsnega sladkorja

  • 60 g surovega trsnega sladkorja

  • 1 ščep soli

Za 3. nadev (232 kcal/ porcija)

  • 5 jabolk

  • 150 g surovega trsnega sladkorja

  • 50 g margarine za peko

Za 4. nadev (327 kcal/ porcija)

  • 100 g dmBio sadne kaše jabolko z marelico

  • 500 ml dmBio veganskega pripravka za stepanje na osnovi kokosa

  • 100 g dmBio namaza na osnovi indijskih oreščkov

  • 4 jedilne žlice surovega trsnega sladkorja

  • 1 pločevinka narezanih marelic v kompotu

Priprava

testa

  1. korak

    Pečico segrejte na 180 °C (zgornje in spodnje gretje).

  2. korak

    Jajčni nadomestek zmešajte z vodo.

  3. korak

    Dodajte sladkor in sol ter vmešajte limonin sok in namaz iz indijskih oreščkov.

  4. korak

    Moko zmešajte s soljo in pecilnim praškom.

  5. korak

    V jajčno maso postopoma dodajajte suho mešanico in mandljev napitek.

  6. korak

    Pekač s premerom 24 cm obložite s papirjem za peko in nanj razporedite testo.

1. različice

  1. korak

    Borovnice operite, osušite in razporedite po testu.

  2. korak

    Liofilizirane borovnice zmeljite in zmešajte z ostalimi sestavinami za drobljenec.

  3. korak

    Drobljenec enakomerno razporedite po borovnicah in pecite v pečici na spodnji rešetki približno 50–55 minut.

  4. korak

    Ali je pecivo že pečeno, preverite z zobotrebcem.

2. različice

  1. korak

    Testo premažite s sadnim namazom.

  2. korak

    Jagode operite, osušite, razpolovite in razporedite po testu.

  3. korak

    Liofilizirane rezine jagod zmeljite in jih zmešajte s preostalimi sestavinami za drobljenec.

  4. korak

    Po jagodah razporedite drobljenec in na spodnjem nivoju pečice pecite ca 50–55 minut.

  5. korak

    Ali je pecivo že pečeno, preverite z zobotrebcem.

3. različice

  1. korak

    Tortni obod premera 26 cm namažite z margarino.

  2. korak

    Jabolka operite, olupite, razpolovite, jim odstranite pečke in jih narežite na krhlje.

  3. korak

    Sladkor karamelizirajte v ponvi in vmešajte margarino. Nato ga prelijte v model za pito in nanj v obliki pahljače razporedite jabolčne krhlje.

  4. korak

    Testo položite na jabolčne krhlje in vse skupaj pecite v pečici približno 45–50 minut.

  5. korak

    Ko je pečeno, vse skupaj še toplo obrnite na servirni krožnik.

4. različice

  1. korak

    Testo pecite v pečici na srednjem nivoju ca. 50–55 minut.

  2. korak

    Testo rahlo ohladite in ga premažite s sadno kašo.

  3. korak

    Marelice odcedite.

  4. korak

    Rastlinsko smetano stepite do čvrstega.

  5. korak

    Previdno namaz na osnovi indijskih oreščkov, sladkor in krhlje marelic.

  6. korak

    Maso razporedite po sadni kaši.