Pica polžki s špinačo

dm drogerie markt d.o.o.
23. 12. 2025

Pripravljeno v 115 Min.
Čas priprave: 70 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 45 Min.
645 kcal / obrok
vegansko
•
vegetarijansko
•
fingerfood
Sestavine
za 4 obroki (20 kosov)
Za testo:
200 ml vode
1 ½ dmBio čajne žličke surovega trsnega sladkorja
5 g dmBio pekovskega kvasa
300 g dmBio pirine moke
2 čajni žlički soli
1 jedilna žlica dmBio oljčnega olja – mešanica rafiniranega oljčnega olja in deviškega oljčnega olja
Za oblogo
1 rdeča čebula
3 stroki česna
1 rdeča paprika
100 g dmBio sušenih paradižnikov
100 g dmBio čičerike v slanici, sterilizirane
150 g sveže špinače
30 g pinjol
1 jedilna žlica dmBio ekstra deviškega oljčnega olja
sol
poper
100 g dmBio namaza na osnovi indijskih oreščkov
100 g dmBio paradižnikove omake s papriko z žara
80 g dmBio veganskega posipa za testenine
Priprava
Veganskih pica polžkov
korak
Čebulo in česen olupite. Čebulo narežite na tanke rezine, česen pa drobno sesekljajte.
korak
Papriko operite, razpolovite, odstranite semena in jo narežite na zelo majhne kocke.
korak
Posušene paradižnike narežite na trakce.
korak
Čičeriko odcedite.
korak
Špinačo operite in jo blanširajte v rahlo osoljeni vodi približno 1 minuto.
korak
Pinjole na hitro popražite v ponvi brez dodatka maščobe.
korak
V ponvi segrejte oljčno olje in na njem približno 2–3 minute dušite čebulo in česen. Dodajte kocke paprike in mehke paradižnike ter jih na kratko podušite. Začinite s soljo in poprom.
korak
Pečico segrejte na 180 °C.
korak
Testo za pico na pomokani površini še enkrat pregnetite in zvaljajte.
korak
Zmešajte namaz iz indijskih oreščkov in paradižnikovo omako in z mešanico premažite testo za pico.
korak
Zelenjavno mešanico razporedite po špinači, čičeriki in pinjolah. Vse skupaj še enkrat začinite s soljo in poprom.
korak
Po vrhu potrosite posip za testenine.
korak
Testo za pico zvijte po dolgi strani in ga narežite na približno 2 cm debele rezine.
korak
Pica polžke pecite v pečici na srednjem nivoju ca. 20 minut.




