Veganska pica na napolitanski način

dm drogerie markt d.o.o.
23. 12. 2025

Pripravljeno v 40 Min.
Čas priprave: 15 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 25 Min.
1192 kcal / obrok
vegansko
•
vegetarijansko
Sestavine
za 4 obroki (4 pice)
za predtesto:
150 g dmBio pšenične bele moke
100 ml hladne vode
1 noževo konico (1g) dmBio pekovskega kvasa, dvojno pakiranje, 14 g
za glavno testo:
500 g pšenične bele moke
345 ml hladne vode
1 noževo konico (1g) dmBio pekovskega kvasa, dvojno pakiranje, 14 g
20 g fino mlete morske soli
za oblogo za pico:
2 rdeči čebuli
1 jajčevec
2 jedilni žlici dmBio oljčnega olja – mešanica rafiniranega oljčnega olja in deviškega oljčnega olja
sol
sveže mleti črni poper
180 g dmBio oljk kalamon v slanici, brez koščic
180 g dmBio posušenih paradižnikov v olju
180 g dmBio artičok v olju
160 ml dmBio paradižnikove omake s papriko z žara
80 g dmBio veganskega posipa za testenine iz indijskih oreščkov in mandljev
Priprava
testa za pico:
Zmešajte sestavine
Moko in vodo na hitro zmešajte ter pustite počivati ca. 30 minut. Nato dodajte kvas in ga dobro vmešajte v testo. Testo gnetite ca. 10–15 minut, dokler ne postane gladko in prožno.
Testo pustite počivati
Predtesto pustite počivati vsaj 24 ur pri sobni temperaturi v zaprti posodi.
Dokončajte testo
Po 24 urah v predtesto vmešajte 500 g moke, 345 ml hladne vode in kvas ter vse skupaj pregnetite. Dodajte sol in testo gnetite še 10–15 minut. Oblikujte ga v kroglo in pustite vzhajati približno 1 uro.
obloge za pico:
Narežite in prepražite zelenjavo
Čebulo olupite in narežite na tanke krhlje. Jajčevce operite, odrežite konce in jih narežite na približno 1/2 cm debele rezine. V ponvi segrejte 2 žlici olja za praženje, nato rezine jajčevcev skupaj s krhlji čebule popecite z obeh strani. Začinite s soljo in poprom ter jih odcedite na papirnati brisači.
Pripravite obloge
Pečico segrejte na 280 °C. Olive, paradižnike in artičoke odcedite ter po potrebi narežite na manjše koščke.
Razdelite na porcije
Testo za pico razdelite na štiri dele, oblikujte v kroglice in pustite počivati približno 1 uro. Nato dele testa na dobro pomokani delovni površini z rokami oblikujte v pice.
Obloge
Vsako testo premažite s paradižnikovo omako in obložite s pripravljenim zelenjavo. Na koncu vse posujte s prelivom za testenine.
Peka
Temperaturo pečice znižajte na 250 °C in vsako pico pecite ca. 5–8 minut.




