Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Solatna skleda s polpeti iz leče, kvinojo in jogurtovim prelivom

dm-drogeriemarkt

dm drogerie markt d.o.o.

17. 6. 2025

Solata Pad Thai

Pripravljeno v 40 Min.

Čas priprave: 15 Min.

Čas kuhanja/peke: 25 Min.

glavne jedi

hitro in preprosto

Sestavine

za 2 obroka (2 porciji)

za polpete

  • 1 paket dmBio mešanice za polpete iz leče

  • Voda (po navodilih na embalaži)

za skledo

  • 80 g dmBio kvinoje

  • 2 pesti rukole

  • 1 kumara

  • 200 g češnjevih paradižnikov

za jogurtov preliv

  • 3 žlice grškega jogurta

  • 2 žlici dmBio oljčnega olja

  • Ščepec soli

  • 1 žlička dmBio mešanice začimb za solatni preliv

Priprava

solatne sklede s polpeti iz leče, kvinojo in jogurtovim prelivom

  1. korak

    Priprava kvinoje: 80 g kvinoje splaknite pod tekočo vodo, nato jo kuhajte v slani vodi 12-15 minut, dokler ni mehka. Odcedite in pustite, da se ohladi.

  2. korak

    Priprava polpetov: Mešanico za polpete iz leče pripravite po navodilih na embalaži. Oblikujte manjše kroglice in jih popecite na malo olja v ponvi 8-10 minut, da se lepo zapečejo z vseh strani.

  3. korak

    Priprava zelenjave: - Kumaro narežite na tanke rezine ali kocke - Češnjeve paradižnike razpolovite - Rukolo dobro operite in osušite

  4. korak

    Priprava preliva: V manjši skledi zmešajte grški jogurt, oljčno olje, sol in dmBio mešanico začimb za solatni preliv. Dobro premešajte, da se vse lepo poveže.

  5. korak

    Sestavljanje skled: Na dno 2 skled razporedite ohlajeno kvinojo. Nanj položite rukolo, nato dodajte narezano kumaro in razpolovljene paradižnike. Na vrh postavite tople polpete iz leče.

  6. korak

    Serviranje: Preliv polivajte preko obeh skled ali ga servirajte posebej. Takoj postrezite.

  7. korak

    Če solatno skledo pripravljate vnaprej, dodajte preliv pred serviranjem. 

Ustrezne kategorije izdelkov