Solatna skleda s polpeti iz leče, kvinojo in jogurtovim prelivom

dm drogerie markt d.o.o.
17. 6. 2025

Pripravljeno v 40 Min.
Čas priprave: 15 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 25 Min.
glavne jedi
•
hitro in preprosto
Sestavine
za 2 obroka (2 porciji)
za polpete
1 paket dmBio mešanice za polpete iz leče
Voda (po navodilih na embalaži)
za skledo
80 g dmBio kvinoje
2 pesti rukole
1 kumara
200 g češnjevih paradižnikov
za jogurtov preliv
3 žlice grškega jogurta
2 žlici dmBio oljčnega olja
Ščepec soli
1 žlička dmBio mešanice začimb za solatni preliv
Priprava
solatne sklede s polpeti iz leče, kvinojo in jogurtovim prelivom
korak
Priprava kvinoje: 80 g kvinoje splaknite pod tekočo vodo, nato jo kuhajte v slani vodi 12-15 minut, dokler ni mehka. Odcedite in pustite, da se ohladi.
korak
Priprava polpetov: Mešanico za polpete iz leče pripravite po navodilih na embalaži. Oblikujte manjše kroglice in jih popecite na malo olja v ponvi 8-10 minut, da se lepo zapečejo z vseh strani.
korak
Priprava zelenjave: - Kumaro narežite na tanke rezine ali kocke - Češnjeve paradižnike razpolovite - Rukolo dobro operite in osušite
korak
Priprava preliva: V manjši skledi zmešajte grški jogurt, oljčno olje, sol in dmBio mešanico začimb za solatni preliv. Dobro premešajte, da se vse lepo poveže.
korak
Sestavljanje skled: Na dno 2 skled razporedite ohlajeno kvinojo. Nanj položite rukolo, nato dodajte narezano kumaro in razpolovljene paradižnike. Na vrh postavite tople polpete iz leče.
korak
Serviranje: Preliv polivajte preko obeh skled ali ga servirajte posebej. Takoj postrezite.
korak
Če solatno skledo pripravljate vnaprej, dodajte preliv pred serviranjem.