Veganski mediteranski zavitki

dm drogerie markt d.o.o.
30. 12. 2024

Pripravljeno v 90 Min.
Čas priprave: 30 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 60 Min.
480 kcal / obrok
hitro in preprosto
•
vegansko
Sestavine
za 1 Obrok (porcija)
Za testo
350 g moke
170 ml vode
60 ml nevtralnega olja
1 žlička pecilnega praška
½ žličke soli
Za polnilo
2 kozarca namaza Toskana
1 kozarec sušenega paradižnika
100 g (veganskega) feta sira
125 g sveže rukole
180 g kvinoje
500 ml vode
1 žlička soli
12 češnjevih paradižnikov
12 češnjevih paradižnikov
Priprava
Zavitkov
korak
V lonec dajte vodo, sol in kvinojo. Vodo zavrite, nato zmanjšajte temperaturo na srednjo in pokrijte z pokrovom. Kuhajte približno 10-15 minut, dokler kvinoja ne postane mehka. Lonec odstranite z ognja in pustite, da se kvinoja ohladi.
korak
V skledi zmešajte moko, sol in pecilni prašek. Nato dodajte vodo in olje ter vse skupaj grobo premešajte z vilicami. Testo na delovni površini z rokami gnetite približno 5 min, dokler ne postane gladko.
korak
Testo pokrijte s plastično folijo in ga postavite v hladilnik vsaj 30 minut (lahko tudi do 24 ur).
korak
Testo nato razdelite na šest enako velikih delov in jih oblikujte v kroglice z rokami. Iz kroglic boste oblikovali torilije. Medtem preostale kroglice testa ponovno pokrijte s folijo, da se ne izsušijo.
korak
Zdaj segrejte nelepljivo ponev. Kroglico testa razvaljajte na debelino 1,5 mm. Na suhi ponvi pecite 45-60 sekund z vsake strani, dokler se ne pojavijo svetlo rjave lise. POZOR: Tortilj ne pecite predolgo, saj bodo sicer postale preveč suhe in se bodo drobile.
korak
Pečene tortilje odstranite iz ponve in jih takoj ovijte v čisto, vlažno kuhinjsko krpo. Postopek ponavljajte, dokler niso vse tortilje pečene.
korak
Nato operite rukolo za polnilo. Tudi paradižnike operite in jih narežite na četrtine. Feta sir nadrobite na majhne koščke. Tortilje premažite z malo namaza Toskana, jih napolnite s kvinojo, rukolo, feta sirom, 2-3 sušenimi paradižniki, svežimi paradižniki in svežo krešo. Zavitke na dnu prepognite, nato jih zvijte in uživajte. Naši nasveti: Napolnjeni zavitki so idealni za na pot. Enostavno jih ovijte v folijo ali jih dajte v škatlo s pokrovom. Nepolnjene tortilje lahko hranite do dva dni. Enostavno jih ovijte v plastično folijo in postavite v hladilnik.