Brezglutenski ajdov kruh z ovsenimi kosmiči
dm drogerie markt d.o.o.
20. 2. 2025
Pripravljeno v 80 Min.
Čas priprave: 20 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 60 Min.
brez glutena
•
hitro in preprosto
Sestavine
Za testo:
450 g dmBio drobnih polnozrnatih ovsenih kosmičev brez glutena
sol
3 jajca
500 g puste skute
1 zavitek dmBio pecilnega praška iz vinskega kamna
Po želji lahko dodate:
1 čajno žličko semen oljne kadulje
1 čajno žličko lanenih semen
Priprava
brezglutenskega ajdovega kruha z ovsenimi kosmiči
korak
Ajdo prepražite v ponvi pri srednji temperaturi, dokler ne zadiši in se obarva zlatorjavo.
korak
V drugi skledi gladko zmešajte skuto in jajca.
korak
Dodajte ovsene kosmiče brez glutena, polovico pražene ajde, zavitek dmBio pecilnega praška in ščepec soli. Po želji lahko dodate semena oljne kadulje in lanena semena za dodatna hranila.
korak
Temeljito premešajte, da nastane homogena mešanica. Testo vlijte v pekač in ga enakomerno poravnajte. Po vrhu posujte preostalo ajdo, da dodate hrustljavost.
korak
Kruh pecite eno uro v pečici, segreti na 200 ⁰C.