Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Brezglutenski ajdov kruh z ovsenimi kosmiči

dm drogerie markt d.o.o.

20. 2. 2025

Pripravljeno v 80 Min.

Čas priprave: 20 Min.

Čas kuhanja/peke: 60 Min.

brez glutena

hitro in preprosto

Sestavine

Za testo:

  • 450 g dmBio drobnih polnozrnatih ovsenih kosmičev brez glutena

  • sol

  • 3 jajca

  • 500 g puste skute

  • 1 zavitek dmBio pecilnega praška iz vinskega kamna

Po želji lahko dodate:

  • 1 čajno žličko semen oljne kadulje

  • 1 čajno žličko lanenih semen

Priprava

brezglutenskega ajdovega kruha z ovsenimi kosmiči

  1. korak

    Ajdo prepražite v ponvi pri srednji temperaturi, dokler ne zadiši in se obarva zlatorjavo.

  2. korak

    V drugi skledi gladko zmešajte skuto in jajca.

  3. korak

    Dodajte ovsene kosmiče brez glutena, polovico pražene ajde, zavitek dmBio pecilnega praška in ščepec soli. Po želji lahko dodate semena oljne kadulje in lanena semena za dodatna hranila.

  4. korak

    Temeljito premešajte, da nastane homogena mešanica. Testo vlijte v pekač in ga enakomerno poravnajte. Po vrhu posujte preostalo ajdo, da dodate hrustljavost.

  5. korak

    Kruh pecite eno uro v pečici, segreti na 200 ⁰C.

Ustrezne kategorije izdelkov