Italijanska testeninska solata z metuljčki

dm drogerie markt d.o.o.
5. 2. 2025

Pripravljeno v 50 Min.
Čas priprave: 30 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 20 Min.
611 kcal / obrok
glavne jedi
•
hitro in preprosto
•
vegansko
•
vegetarijansko
•
za s seboj
Sestavine
za 5 obrokov (5 porcij)
italijanske testeninske solate z metuljčki
340 g dmBio polnozrnatih metuljčkov Farfalle
400 g pisanih češnjevih paradižnikov
2 stroka česna
3 žlice dmBio hladno stiskanega sončničnega olja
dmBio celega črnega popra
100 g rukole
2 kozarčka dmBio omake pesto s sušenim paradižnikom (2 x 120 g)
4 žlice dmBio deviškega oljčnega olja
60 g cedrinih oreščkov
Priprava
italijanske testeninske solate z metuljčki
korak
Metuljčke kuhajte v vreli slani vodi po navodilih na embalaži približno 10 minut, dokler niso »al dente«. Testenine odcedite na cedilu in jih prelijte s tremi žlicami vode, premešajte ter pustite, da se ohladijo.
korak
Češnjeve paradižnike operite in jih večkrat prebodite z vilico. Olupite česen in ga nasekljajte. Zmešajte češnjeve paradižnike, sončnično olje in česen ter začinite s soljo in poprom. Paradižnike razporedite po pekaču in jih pod žarom v pečici pecite 5 minut, nato jih ohladite.
korak
Rukolo očistite, operite in grobo nasekljajte. Paradižnikov pesto zmešajte s 4 žlicami vode in olivnim oljem, dodajte metuljčke in premešajte. Zatem dodajte rukolo in paradižnike ter vse skupaj nežno premešajte. V ponvi brez olja, do zlato rjave barve, popražite cedrine oreške in jih posujte po solati.