Veganski cheesecake z granolo

dm drogerie markt d.o.o.
5. 2. 2025

Pripravljeno v 110 Min.
Čas priprave: 30 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 80 Min.
350 kcal / obrok
sladice
•
vegansko
•
vegetarijansko
•
brez laktoze
Sestavine
za 1 Obrok (12 kosov)
Za veganski cheesecake z granolo potrebujete
80 g dmBio pečenih ovsenih mueslijev s semeni
4 stroki kardamoma
120 g rastlinske margarine
800 g veganske alternative skuti (npr. iz soje)
200 ml dmBio rastlinske kreme za kuhanje na osnovi soje
2 žlici naribane lupine bio limone
150 g dmBio surovega trsnega sladkorja
60 g dmBio koruznega škroba
2 porciji veganskega jajčnega nadomestka, pripravljenega po navodilih na embalaži
Sezonsko sadje kot so borovnice, jagode, ribez
Priprava
Veganskega cheesecakea z granolo
korak
Granolo neprodušno zaprite v vrečko za zamrzovanje in jo s pomočjo valjarja za testo zdrobite v drobtine.
korak
Stroke kardamoma narahlo zdrobite z nožem in iz njih odstranite semena.
korak
V ponvi počasi stopite margarino, nato dodajte semena kardamoma in zdrobljeno granolo. Mešanico med stalnim mešanjem pražite približno 3 minute. Nato ponev odstavite s štedilnika.
korak
Pekač obložite s papirjem za peko. Po dnu pekača enakomerno razporedite granolo in jo z rokami potlačite. Prihranite si 4 žlice granole za posip.
korak
Pečico segrejte na 180 °C (ne na ventilaciji!).
korak
Sojino skuto, sojino kremo za kuhanje, naribano limonino lupinico, sladkor, koruzni škrob in veganski nadomestek za jajca zmešajte v kremasto mešanico. Nato jo počasi vlijte v model in pecite približno 60 minut na srednji rešetki.
korak
Nato izklopite pečico, rahlo odprite vratca in pustite torto v pečici še približno 20 minut.
korak
Torto previdno vzemite iz modela, jo okrasite s sadjem in po vrhu posujte preostalo granolo.





