Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Veganski cheesecake z granolo

dm drogerie markt d.o.o.

5. 2. 2025

Pripravljeno v 110 Min.

Čas priprave: 30 Min.

Čas kuhanja/peke: 80 Min.

350 kcal / obrok

sladice

vegansko

vegetarijansko

brez laktoze

Sestavine

za 1 Obrok (12 kosov)

Za veganski cheesecake z granolo potrebujete

  • 80 g dmBio pečenih ovsenih mueslijev s semeni

  • 4 stroki kardamoma

  • 120 g rastlinske margarine

  • 800 g veganske alternative skuti (npr. iz soje)

  • 200 ml dmBio rastlinske kreme za kuhanje na osnovi soje

  • 2 žlici naribane lupine bio limone

  • 150 g dmBio surovega trsnega sladkorja

  • 60 g dmBio koruznega škroba

  • 2 porciji veganskega jajčnega nadomestka, pripravljenega po navodilih na embalaži

  • Sezonsko sadje kot so borovnice, jagode, ribez

Priprava

Veganskega cheesecakea z granolo

  1. korak

    Granolo neprodušno zaprite v vrečko za zamrzovanje in jo s pomočjo valjarja za testo zdrobite v drobtine.

  2. korak

    Stroke kardamoma narahlo zdrobite z nožem in iz njih odstranite semena.

  3. korak

    V ponvi počasi stopite margarino, nato dodajte semena kardamoma in zdrobljeno granolo. Mešanico med stalnim mešanjem pražite približno 3 minute. Nato ponev odstavite s štedilnika.

  4. korak

    Pekač obložite s papirjem za peko. Po dnu pekača enakomerno razporedite granolo in jo z rokami potlačite. Prihranite si 4 žlice granole za posip.

  5. korak

    Pečico segrejte na 180 °C (ne na ventilaciji!).

  6. korak

    Sojino skuto, sojino kremo za kuhanje, naribano limonino lupinico, sladkor, koruzni škrob in veganski nadomestek za jajca zmešajte v kremasto mešanico. Nato jo počasi vlijte v model in pecite približno 60 minut na srednji rešetki.

  7. korak

    Nato izklopite pečico, rahlo odprite vratca in pustite torto v pečici še približno 20 minut.

  8. korak

    Torto previdno vzemite iz modela, jo okrasite s sadjem in po vrhu posujte preostalo granolo.