Pečene tufahije
Od Sem Hajrudin Šišić
31. 1. 2024

Pripravljeno v 40 Min.
Čas priprave: 15 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 25 Min.
vegansko
•
sladice
•
vegetarijansko
•
brez glutena
Sestavine
Za 6 oseb
6–7 zrelih jabolk (uporabite večja, kisla jabolka)
80 g dmBio lešnikov
80 g dmBio mandljev
40 g dmBio indijskih oreščkov
20 g dmBio kokosovega olja
50 g dmBio javorjevega sirupa
20 g dmBio kokosovega sladkorja
Priprava
Opis priprave
Jabolka pripravite
Da preprečite razpadanje jabolk med peko, uporabite večja, kisla jabolka. Jabolka umijte in izdolbite sredice, da odstranite peške.
Pripravite zmes
V globoki stekleni posodi zmešajte mlete lešnike, mandlje, indijske oreščke, stopljeno kokosovo olje, javorjev sirup in kokosov sladkor. Mešanica bi morala spominjati na mešanico za granolo ali drobljenec.
Napolnite jabolka
Z mešanico napolnite jabolka.
Peka
Razporedite jih po pekaču ali modelu za peko, ki ste ga predhodno obložili s papirjem za peko ali premazali s kokosovim oljem. Napolnjena jabolka pecite 20–25 minut pri 180 °C.
Nasvet:
Postrezite toplo z dodatkom vaniljeve kreme. Po želji lahko v mešanico dodate tudi cimet. Jed ne vsebuje jajc, laktoze glutena in belega sladkorja (vegansko, vegetarijansko).
Nasvet: Postrezite toplo z dodatkom vaniljeve kreme. Po želji lahko v mešanico dodate tudi cimet.
Jed ne vsebuje jajc, laktoze glutena in belega sladkorja (vegansko, vegetarijansko).
- Blagovna znamka: dmBio; Ime izdelka: Bio jedilno nerafinirano kokosovo olje, hladno stiskano, 620 ml; Cena: 5,45 €; Osnovna cena: 620 ml (0,88 € za 100 ml); dm znamka grafika, Verpackung größer/gleich 70% Recyclinganteil Grafik; 4,916 od 5 zvezdic pri 641 oceni; Razpoložljivost: Status rdeč Ni na voljo na spletu, Status siv Izberite dm prodajalno5,45 €620 ml (0,88 € za 100 ml)Ni na voljo na spletu
Konec seznama

O avtorju recepta: Hajrudin Šišić (Bosna in Hercegovina)
Sem Hajrudin Šišić, na spletu znan tudi kot Harry Cooper. S kuhanjem se ukvarjam od srednje šole, ko družbena omrežja še niso bila priljubljena. Zaradi odzivov prijateljev in želje, da bi se naučil več o fotografiji in družbenih omrežjih, sem pred petimi leti profil na Instagramu spremenil iz zasebnega profila v profil ustvarjalca, pri čemer sem se osredotočil na hrano in recepte. Sprva sem najpogosteje objavljal recepte za sladice. Takšen je bil recimo tudi moj prvi viralni recept za mlečne rezine (mojo najljubšo sladico iz otroštva). Zdaj je na mojem profilu razmerje med sladkimi in slanimi recepti izenačeno, vendar lahko opazite, kdaj je v moji okolici obdobje rojstnih dni, saj je takrat priprava torte vedno moja naloga. Seveda so recepti odvisni tudi od sezone – tako lahko jeseni pri meni najpogosteje najdete recepte za najokusnejšo bučno juho ali enolončnico. Pri kuhanju me vedno navdihujejo izdelki dmBio, ki jih uporabljam pri svojem ustvarjanju.