Čokoladni vaflji
Od Martina Trajanoska
31. 1. 2024
Pripravljeno v 20 Min.
Čas priprave: 5 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 15 Min.
vegetarijansko
•
hitro in preprosto
•
sladice
Sestavine
Za 6-8 kosov
1 banana
1 jajce
40 ml dmBio ovsenega napitka z vaniljo
80 g dmBio ovsenih kosmičev
½ dmBio pecilnega praška iz vinskega kamna
1 žlica dmBio lešnikovega namaza
1 žlica dmBio jagodne marmelade
1 žlica dmBio kakava
1 dmBio mleta bourbonska vanilja
1 žlica dmBio kapljic iz temne čokolade
10 g dmBio lešnikov
Sadje po izbiri
Priprava
Opis priprave
Priprava zmesi
V mešalnik damo banano, jajce, mleko, ovsene kosmiče, kakav, vaniljo in pecilni prašek ter zmešamo.
Peka
Zmes nadevamo v pekač za vaflje in pečemo 5–6 minut.
Postrežemo jed
Postrežemo z maslom ali lešnikovim namazom in marmelado ter dodamo nasekljano sadje, lešnike in čokoladne kapljice.
Nasvet
Če želite pripraviti vegansko različico teh čokoladnih vafljev, lahko namesto jajca dodate žlico dmBio jabolčne kaše.
Konec seznama
O avtorici recepta: Martina Trajanoska (Severna Makedonija)
Sem Martina Trajanoska. Stara sem 23 let. Zaradi ljubezni do kuhanja sem začela svoje recepte objavljati na profilu martinascookingg na Instagramu. Že kot deklica sem babicama in mami rada pomagala pri pripravi jedi – tako se je ljubezen do kuhanja rodila spontano. V otroštvu mi je mama pogosto pripravljala rezance s skuto, danes pa uživam v dobri pici, lava tortici in pekovskem pecivu. Kuhanje zna biti zelo zabavno, lahko pa je tudi ravno nasprotno, če ne odkrijete, kaj vam v kuhinji najbolj leži. Uporabljam predvsem hitre in preproste recepte in se trudim, da so sestavine dostopne in primerne zato je dm ena mojih najljubših trgovin. V bogati ponudbi izdelkov dmBio namreč brez težav najdem vse, kar potrebujem za pripravo jedi, ki s svojimi sestavinami poskrbijo za nepozaben okus in občutek.