Brezglutenski kruhki, obloženi z avokadom in namazom z rdečo peso

dm drogerie markt d.o.o.
27. 6. 2025

Pripravljeno v 40 Min.
Čas priprave: 15 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 25 Min.
430 kcal / obrok
kruh in pekovsko pecivo
•
zajtrk
•
brez glutena
Sestavine
za 12 obrokov (12 kruhkov)
Za kruhke:
320 g dmBio mandljeve moke brez glutena
180 g dmBio polnozrnate ovsene moke brez glutena
1 jedilna žlica dmBio surovega trsnega sladkorja
1,5 jedilne žlice dmBio zeliščne morske soli
1 zavitek dmBio pekovskega kvasa
130 ml dmBio sojinega napitka
200 ml vode
2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
Za prvi nadev:
1 avokado
2 jedilni žlici dmBio limoninega soka
1 čajna žlička dmBio zeliščne morske soli
4 jedilne žlice dmBio veganskega namaza z jajčevci
Za drugi nadev:
4 jedilne žlice dmBio veganskega namaza z rdečo peso in hrenom
1 mlada čebulica
1 jedilna žlica dmBio indijskih oreščkov
Priprava
Za kruhke:
Pripravite testo
Sestavine za kruhke dajte v skledo in jih na hitro premešajte. Nato gnetite približno 10 minut, da dobite elastično testo. Testo se mora ločiti od roba sklede. Skledo pokrijte z vlažno krpo in pustite počivati 1 uro na toplem.
Oblikujte kruhke
Pečico segrejte na 200 °C (zgornje in spodnje gretje). Testo položite na pomokano površino. S plosko dlanjo nežno oblikujte pravokotnik. Testo tudi po vrhu malo pomokajte. Nato dva pekača obložite s papirjem za peko. Testo oblikujte v 12 enako velikih kroglic.
Peka
Kroglice z nekaj razmaka razporedite po pekačih in jih pustite počivati 5 minut. Nato jih v predhodno segreti pečici pecite 20–25 minut, da postanejo zlatorjave. Pustite, da se kruhki ohladijo.
Za prvi nadev:
Narežite avokado
Avokado razpolovite, mu odstranite koščico, izdolbite meso in ga narežite na rezine.
Obložite kruhke
Kruhke razpolovite in spodnjo polovico namažite z namazom z jajčevci. Nanj razporedite rezine avokada. Pokrijte z zgornjo polovico.
Za drugi nadev:
Pripravite sestavine
Mlado čebulico očistite, operite in narežite na obročke. Indijske oreščke grobo nasekljajte.
Obložite kruhke
Tudi preostale kruhke po dolgem razpolovite in namažite z namazom z rdečo peso in hrenom. Po vrhu dajte obročke mlade čebulice in indijske oreščke ter pokrijte z zgornjo polovico.