Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Brezglutenski bagelsi z namazom z rdečo peso

dm drogerie markt d.o.o.

24. 12. 2025

Pripravljeno v 90 Min.

Čas priprave: 15 Min.

Čas kuhanja/peke: 75 Min.

433 kcal / obrok

brez glutena

kruh in pekovsko pecivo

Sestavine

za 8 obrokov (8 kosov)

za pripravo bagelsov:

  • 250 g dmBio polnozrnate riževe moke brez glutena

  • 230 g dmBio polnozrnate ovsene moke brez glutena

  • 2 čajni žlički dmBio pecilnega praška iz vinskega kamna

  • 1 čajna žlička natrona

  • 30 g lupin indijskega trpotca

  • 20 g rjavega lanenega semena, drobljenega

  • ¾ čajne žličke soli

  • 560 g vode

  • 30 g jabolčnega kisa

  • 15 g javorjevega sirupa

  • oluščena sončnična semena in sezam z dekoracijo

  • 150 g dmBio veganskega namaza z rdečo peso in hrenom ali drugega namaza

Priprava

bagelsov

  1. korak

    Pečico segrejte na 225 °C (zgornje in spodnje gretje).

  2. korak

    V skledo stresite obe vrsti moke, pecilni prašek, sodo bikarbono, luščine indijskega trpotca, lanena semena in sol. Dodajte vodo, jabolčni kis in sirup ter vse skupaj zmešajte, da nastane oblikovano testo. Testo je lahko rahlo lepljivo.

  3. korak

    Delovno površino rahlo posujte z riževo moko, nato testo razdelite na osem delov in s pomokanimi rokami oblikujte bagelse.

  4. korak

    Površino premažite z malo vode in kapljico javorjevega sirupa, nato pa vsak bagel povaljajte v izbranih dodatkih.

  5. korak

    Pecite na srednjem nivoju pečice ca. 15 minut. Nato temperaturo znižajte na 200 °C (zgornje/spodnje grelo) in bagelse pecite še dodatnih 45 minut. Po ca. 20 minutah bagelse rahlo pokrijte, da semena ne potemnijo preveč.

  6. korak

    Prerežite jih na polovico in spodnje polovice premažite z namazom. Nato dodajte zgornje polovice in postrezite.