Brezglutenski bagelsi z namazom z rdečo peso
dm drogerie markt d.o.o.
24. 12. 2025
Pripravljeno v 90 Min.
Čas priprave: 15 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 75 Min.
433 kcal / obrok
brez glutena
•
kruh in pekovsko pecivo
Sestavine
za 8 obrokov (8 kosov)
za pripravo bagelsov:
250 g dmBio polnozrnate riževe moke brez glutena
230 g dmBio polnozrnate ovsene moke brez glutena
2 čajni žlički dmBio pecilnega praška iz vinskega kamna
1 čajna žlička natrona
30 g lupin indijskega trpotca
20 g rjavega lanenega semena, drobljenega
¾ čajne žličke soli
560 g vode
30 g jabolčnega kisa
15 g javorjevega sirupa
oluščena sončnična semena in sezam z dekoracijo
150 g dmBio veganskega namaza z rdečo peso in hrenom ali drugega namaza
Priprava
bagelsov
korak
Pečico segrejte na 225 °C (zgornje in spodnje gretje).
korak
V skledo stresite obe vrsti moke, pecilni prašek, sodo bikarbono, luščine indijskega trpotca, lanena semena in sol. Dodajte vodo, jabolčni kis in sirup ter vse skupaj zmešajte, da nastane oblikovano testo. Testo je lahko rahlo lepljivo.
korak
Delovno površino rahlo posujte z riževo moko, nato testo razdelite na osem delov in s pomokanimi rokami oblikujte bagelse.
korak
Površino premažite z malo vode in kapljico javorjevega sirupa, nato pa vsak bagel povaljajte v izbranih dodatkih.
korak
Pecite na srednjem nivoju pečice ca. 15 minut. Nato temperaturo znižajte na 200 °C (zgornje/spodnje grelo) in bagelse pecite še dodatnih 45 minut. Po ca. 20 minutah bagelse rahlo pokrijte, da semena ne potemnijo preveč.
korak
Prerežite jih na polovico in spodnje polovice premažite z namazom. Nato dodajte zgornje polovice in postrezite.






