Ajdove palačinke z lešnikovo kremo

dm drogerie markt d.o.o.
24. 12. 2025

Pripravljeno v 50 Min.
Čas priprave: 20 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 20 Min.
1180 kcal / obrok
vegansko
•
hitro in preprosto
•
sladice
Sestavine
za 4 obroki (8 kosov)
za ajdove palačinke z lešnikovo kremo
100 g dmBio pšenične moke tip 550
100 g dmBio polnozrnate ajdove moke
500–550 ml dmBio sojinega napitka
2 porciji veganskega nadomestka za jajca, pripravljenega po navodilih na embalaži
1 kozarec dmBio lešnikove kreme
približno 10 žlic dmBio olja za peko
sezonsko sadje, na primer: mešane jagode
sladkor v prahu
Priprava
ajdovih palačink z lešnikovo kremo
korak
Obe vrsti moke zmešajte z mlekom in veganskim nadomestkom za jajca, da nastane gladko testo. Pustite počivati vsaj 10 minut.
korak
Medtem kozarec lešnikove kreme postavite v toplo vodno kopel, da postane tekoča.
korak
Pečico segrejte na 100 °C.
korak
Za vsako palačinko segrejte 1 žlico olja v veliki nelepljivi ponvi. S pomočjo zajemalke vlijte del testa v ponev in palačinko specite z obeh strani do zlato rjave barve.
korak
Še v ponvi palačinko najprej prepognite enkrat, nato še drugič, da dobite četrtino velikosti. Medtem ko pečete preostale palačinke, že pripravljene hranite na toplem v pečici.
korak
Palačinke postrezite na krožniku, prelijte z toplo lešnikovo kremo in dodajte sveže jagode. Na koncu jih posujte s sladkorjem v prahu.









