Bananin kruh s hrustljavimi ovsenimi kosmiči

dm drogerie markt d.o.o.
15. 12. 2025

Pripravljeno v 80 Min.
Čas priprave: 20 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 60 Min.
324 kcal / obrok
vegansko
•
zajtrk
Sestavine
za 1 Obrok (1 bananin kruh)
za bananin kruh s hrustljavim toppingom iz ovsenih kosmičev
4 zelo zrele banane, olupljene in zmečkane
25 ml dmBio sončničnega olja
3 porcije veganskega nadomestka za jajca, pripravljenega po navodilih na embalaži
260 g dmBio kokosovega sladkorja
1 ščep dmBio mlete bourbonske vanilje
225 g dmBio pšenične bele moke
2 čajni žlički pecilnega praška iz vinskega kamna
2 čajni žlički dmBio mletega cejlonskega cimeta
4–5 jedilnih žlic dmBio agavinega sirupa
6 zvrhanih žlic dmBio drobnih polnozrnatih ovsenih kosmičev
sezonsko sadje, na primer rdeč ribez
Priprava
bananinega kruha s hrustljavim toppingom iz ovsenih kosmičev
korak
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
korak
Banane dobro zmešajte z oljem, veganskim nadomestkom za jajca, sladkorjem in bourbonsko vaniljo. Moko in pecilni prašek presejte ter ju skupaj s cimetom vmešajte v bananino zmes.
korak
Testo dajte na pekač, obložen s papirjem za peko in pecite v pečici, na srednjem nivoju ca. 60 minut.
korak
Ko je pečen, ga malo ohladite in stresite iz pekača.
korak
Medtem ko se kolač hladi, v ponvi segrejte agavin sirup, dodajte ovsene kosmiče in jih rahlo karamelizirajte. Karamelizirane kosmiče nato posujte po kolaču in ga okrasite s svežim sadjem.





