Veganski cheesecake z datljevo-lešnikovo osnovo

dm drogerie markt d.o.o.
26. 2. 2025

Pripravljeno v 60 Min.
Čas priprave: 50 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 10 Min.
450 kcal / obrok
brez laktoze
•
brez glutena
•
sladice
•
torte
•
vegetarijansko
•
vegansko
Sestavine
za 8 obrokov (1 pekač Ø20-22 cm)
za osnovo
150 g dmBio lešnikov
20 g dmBio jedilnega nerafiniranega kokosovega olja
80 g dmBio datljev, sušenih in izkoščičenih
20 g dmBio kakava v prahu
¼ čajne žličke morske soli
½ čajne žličke instant kave
za kremo iz indijskih oreškov
30 g dmBio jedilnega nerafiniranega kokosovega olja
2 kozarčka dmBio namaza z indijskimi oreščki (270 g)
1 vrečka dmBio mlete bourbonske vanilje (5 g)
2 čajni žlički dmBio limoninega soka
50 ml dmBio agavinega sirupa
za glazuro
20 g dmBio jedilnega nerafiniranega kokosovega olja
150 g veganskega kremnega sira
2 žlici dmBio agavinega sirupa
1 žlica dmBio kakava (za posip)
Priprava
osnove
korak
Za osnovo pražite lešnike v pečici pri 180 °C (zgornje/spodnje gretje) približno 10 minut. Pustite, da se nekoliko ohladijo, nato jih olupite.
korak
Stopite kokosovo olje in ga pustite, da se ohladi do mlačnega. Nato ga skupaj z ostalimi sestavinami za osnovo zmešajte v zmogljivem mešalniku, da dobite gladko pasto
korak
Dno pekača obložite s papirjem za peko. Datljevo pasto enakomerno razporedite po dnu pekača s pomočjo navlažene gumijaste lopatke in dobro pritisnite. Pekač postavite v zamrzovalnik za 30 minut.
Priprave kreme
korak
Stopite kokosovo olje in ga pustite, da se ohladi do mlačnega.
korak
Olje skupaj z ostalimi sestavinami zmešajte v zmogljivem mešalniku, da dobite gladko in zračno kremo. Enakomerno jo porazdelite po predhodno ohlajeni osnovi, jo pogladite in postavite v zamrzovalnik za 30 minut.
Priprave glazure
korak
Stopite kokosovo olje in ga pustite, da se ohladi do mlačnega. Kremni sir zmešajte z agavinim sirupom, nato pa vmešajte kokosovo olje, da dobite gladko kremo.
korak
Glazuro enakomerno razporedite po torti, jo pogladite in ponovno postavite v zamrzovalnik za 1-2 uri.
korak
Približno 30 minut pred serviranjem torto vzemite iz zamrzovalnika, jo previdno odstranite iz pekača in postavite na tortni podstavek. Potresite s kakavom in po želji okrasite s sadjem in/ali meto.