Praznični trifle z medenjakovim pudingom, slivami v kuhanem vinu in jogurtovo kremo

dm drogerie markt d.o.o.
13. 12. 2023

božič
•
praznično
•
sladice
Sestavine
Za slive v kuhanem vinu
200 ml kuhanega vina (ali brezalkoholne različice)
600 g sliv
2 žlici jedilnega škroba
1 žlička cimeta
Za medenjakov puding
1 l mleka
4 rumenjaki
40 g jedilnega škroba
1 žlička začimb za medenjake
1 žlička cimeta
3 žlice kakava
4 žlice medu
40 g sladkorja
ščep soli
Za jogurtovo kremo:
200 g hladne smetane za stepanje
100 g jogurta
1 žlica vaniljevega sladkorja
1 žlica sladkorja
Priprava
Slive v kuhanem vinu
korak
Slive operite, izkoščičite in razpolovite ali narežite na četrtine.
korak
V loncu počasi segrejte kuhano vino. Dodajte slive in cimet ter pri nizki temperaturi kuhajte do mehkega.
korak
Jedilni škrob zmešajte z nekaj kuhanega vina in ga med stalnim mešanjem počasi dodajajte k slivam.
korak
S slivami napolnite desertne kozarce do ene tretjine.
Medenjakov puding
korak
Jedilni škrob zmešajte s sladkorjem in ca. 40 ml mleka.
korak
Ločite beljake in rumenjake, nato pa rumenjake dodajte mešanici škroba, sladkorja in mleka.
korak
Preostalo mleko zmešajte s cimetom, kakavom, medom in začimbami za medenjake ter zavrite.
korak
Lonec odstavite s štedilnika in med stalnim mešanjem dodajajte mešanico škroba in rumenjakov.
korak
Puding vlijte na ohlajene slive v kozarcih in postavite v hladilnik.
Jogurtova krema
korak
Smetano rahlo stepite z metlico za stepanje.
korak
Dodajte jogurt, sladkor in vaniljev sladkor ter razporedite v kozarce.
korak
Pred serviranjem sladice posujte s cimetom.