Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Veganski golaž

dm drogerie markt d.o.o.

13. 1. 2025

Pripravljeno v 65 Min.

Čas priprave: 20 Min.

Čas kuhanja/peke: 45 Min.

300 kcal / obrok

glavne jedi

vegansko

vegetarijansko

Sestavine

za 4 obroki (4 porcije)

Za veganski golaž:

  • 150 g dmBio drobnih sojinih koščkov

  • 2 x 150 ml dmBio jušne osnove z 20 % zelenjave (pripravite jo po navodilih na embalaži)

  • 3 čebule

  • 2 stroka česna

  • 2 rdeči papriki

  • 2 jedilni žlici dmBio jedilnega hladno stiskanega sončničnega olja za cvrtje

  • ½ kozarca dmBio paradižnikove omake s papriko z žara

  • 2 jedilni žlici dmBio pšenične moke

  • 1 jedilna žlica dmBio mešanice zelišč in začimb na italijanski način

  • sol in poper

  • 2 jedilni žlici dmBio napitka na osnovi fermentiranega ovsa in soje Not M*ilk and so yummy

Za marinado

  • 4 jedilne žlice dmBio jedilnega hladno stiskanega sončničnega olja za cvrtje

  • 4 jedilne žlice dmBio sojine omake Shoyu

  • 2 jedilni žlici dmBio kreme iz zgoščenega grozdnega mošta in balzamičnega kisa

  • 1 jedilna žlica dmBio bio javorjevega sirupa, razred A

  • 100 g dmBio paradižnikovega koncentrata

  • 2 jedilni žlici dmBio mlete sladke paprike

Za dekoracijo

  • sveža zelišča

  • črni poper

  • 1 jedilna žlica veganske kisle smetane na porcijo

Priprava

veganskega golaža:

  1. korak

    Drobne sojine koščke prelijte z jušno osnovo in pustite stati 15 minut. Nato jušno osnovo odlijte in sojine koščke odcedite.

  2. korak

    V srednje veliki skledi zmešajte vse sestavine za marinado. Dodajte sojin pripravek, dobro premešajte in približno 1 uro pustite marinirati v hladilniku.

  3. korak

    Medtem olupite in drobno sesekljajte čebulo in česen. Operite papriko, odstranite semena in jo narežite na približno 1 cm velike koščke.

  4. korak

    V veliki ponvi segrejte olje za cvrtje in mariniran pripravek iz soje med mešanjem na visoki temperaturi cvrite približno 10 minut. Dodajte čebulo in papriko, dobro premešajte in pražite še 5–10 minut. Dodajte paradižnikovo omako s papriko z žara in česen ter pražite še 3 minute. Vse skupaj dobro premešajte.

  5. korak

    Dodajte moko in premešajte. Prilijte 150 ml zelenjavne jušne osnove in približno 500–600 ml vode. Dodajte mešanico zelišč na italijanski način, začinite s soljo in poprom ter na zmernem ognju kuhajte vsaj 15 minut (bolje še dlje). Na koncu vmešajte napitek na osnovi fermentiranega ovsa in soje.

  6. korak

    Veganski golaž postrezite s svežimi zelišči, sveže mletim poprom in vegansko kislo smetano.