Veganski golaž

dm drogerie markt d.o.o.
13. 1. 2025

Pripravljeno v 65 Min.
Čas priprave: 20 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 45 Min.
300 kcal / obrok
glavne jedi
•
vegansko
•
vegetarijansko
Sestavine
za 4 obroki (4 porcije)
Za veganski golaž:
150 g dmBio drobnih sojinih koščkov
2 x 150 ml dmBio jušne osnove z 20 % zelenjave (pripravite jo po navodilih na embalaži)
3 čebule
2 stroka česna
2 rdeči papriki
2 jedilni žlici dmBio jedilnega hladno stiskanega sončničnega olja za cvrtje
½ kozarca dmBio paradižnikove omake s papriko z žara
2 jedilni žlici dmBio pšenične moke
1 jedilna žlica dmBio mešanice zelišč in začimb na italijanski način
sol in poper
2 jedilni žlici dmBio napitka na osnovi fermentiranega ovsa in soje Not M*ilk and so yummy
Za marinado
4 jedilne žlice dmBio jedilnega hladno stiskanega sončničnega olja za cvrtje
4 jedilne žlice dmBio sojine omake Shoyu
2 jedilni žlici dmBio kreme iz zgoščenega grozdnega mošta in balzamičnega kisa
1 jedilna žlica dmBio bio javorjevega sirupa, razred A
100 g dmBio paradižnikovega koncentrata
2 jedilni žlici dmBio mlete sladke paprike
Za dekoracijo
sveža zelišča
črni poper
1 jedilna žlica veganske kisle smetane na porcijo
Priprava
veganskega golaža:
korak
Drobne sojine koščke prelijte z jušno osnovo in pustite stati 15 minut. Nato jušno osnovo odlijte in sojine koščke odcedite.
korak
V srednje veliki skledi zmešajte vse sestavine za marinado. Dodajte sojin pripravek, dobro premešajte in približno 1 uro pustite marinirati v hladilniku.
korak
Medtem olupite in drobno sesekljajte čebulo in česen. Operite papriko, odstranite semena in jo narežite na približno 1 cm velike koščke.
korak
V veliki ponvi segrejte olje za cvrtje in mariniran pripravek iz soje med mešanjem na visoki temperaturi cvrite približno 10 minut. Dodajte čebulo in papriko, dobro premešajte in pražite še 5–10 minut. Dodajte paradižnikovo omako s papriko z žara in česen ter pražite še 3 minute. Vse skupaj dobro premešajte.
korak
Dodajte moko in premešajte. Prilijte 150 ml zelenjavne jušne osnove in približno 500–600 ml vode. Dodajte mešanico zelišč na italijanski način, začinite s soljo in poprom ter na zmernem ognju kuhajte vsaj 15 minut (bolje še dlje). Na koncu vmešajte napitek na osnovi fermentiranega ovsa in soje.
korak
Veganski golaž postrezite s svežimi zelišči, sveže mletim poprom in vegansko kislo smetano.