Veganska krompirjeva solata s prelivom iz pesta in z nabodali

dm drogerie markt d.o.o.
1. 7. 2025

Pripravljeno v 34 Min.
Čas priprave: 15 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 19 Min.
502 kcal / obrok
vegansko
•
glavne jedi
Sestavine
za 4 obroki (4 porcije)
Za solato
800 g krompirja za kuhanje
1 jedilna žlica dmBio zeliščne morske soli
200 g dmBio sušenih paradižnikov
180 g dmBio mešanica oljk z zelišči, brez koščic
100 g mlade čebulice
Za pesto preliv
50 ml dmBio sojinega napitka
3 jedilne žlice dmBio naravno motnega jabolčnega kisa s 5 % kisline
3 jedilne žlice dmBio jedilnega hladno stiskanega repičnega olja, nerafiniranega
40 g dmBio omake pesto z baziliko in s pinjolami
sol
sveže mleti poper
Za nabodala
dmBio veganska dimljena, papricirana klobasica iz seitana
2 jedilni žlici dmBio ekstra deviškega oljčnega olja
1 jedilna žlica dmBio limoninega soka
½ čajne žličke dmBio surovega trsnega sladkorja
Priprava
Krompirjeva solata
Pripravite krompir
Krompir temeljito operite, razpolovite in ga v vodi z zeliščno soljo kuhajte ca. 15 minut. Odcedite ga in ohladite.
Dodajte zelenjavo
Paradižnike narežite na trakce. Olive odcedite. Očistite mlado čebulico, jo operite in narežite na obročke.
Pripravite preliv
Sestavine za preliv zmešajte in začinite s soljo in poprom.
Nabodala
Pripravite nabodala
Klobasico iz seitana narežite na koščke in jih premažite z mešanico iz oljčnega olja, limoninega soka in surovega trsnega sladkorja. Marinirajte ca. 10 minut in naredite nabodala.
Pečenje
Nabodala pecite v ponvi ca. 4 minute.
Dokončajte jed
Krompir s paradižniki, oljkami in mlado čebulico dajte v skledo, prelijte s pestom in postrezite skupaj z nabodali.