Veganska polnjena zelenjava s pšenico

dm drogerie markt d.o.o.
23. 12. 2024

Pripravljeno v 90 Min.
Čas priprave: 30 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 60 Min.
glavne jedi
•
vegansko
Sestavine
za vegansko polnjeno zelenjavo s pšenico
200 g dmBio pšenice
2 jajčevca ali 2 bučki ali 2 velika paradižnika
1 čebula
1 strok česna
4 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
1 jedilna žlica dmBio cvetličnega medu ali agavinega sirupa
Kanček dmBio balzamičnega kisa
2 pločevinki koščkov paradižnika v lastnem soku
2 mladi čebuli
sol
poper
2 pesti sveže rukole
40 g sira parmezan ali veganskega posipa za testenine
Priprava
veganske polnjene zelenjave s pšenico
korak
Pšenico pred kuhanjem operite v finem situ in jo namakajte čez noč. Kuhajte jo 30–40 minut.
korak
Ventilacijsko pečico segrejte na 175 °C (ali 195 °C pri načinu zgornjega in spodnjega gretja). Jajčevce (ali bučke ali paradižnika) operite in prerežite po dolgem in z jedilno žlico izdolbite meso. nterhitze) vorheizen. Melanzani (oder Zucchini oder Tomaten) waschen und längs halbieren, mit einem Esslöffel das Fruchtfleisch etwas ausschaben.
korak
Čebulo in česen olupite, drobno nasekljajte in podušite na segretem oljčnem olju.
korak
Dodajte zmehčano pšenico in jo dušite ca. 1 minuto. Po vrhu pokapajte med in pustite, da malo karamelizira, ter zalijte z balzamičnim kisom.
korak
Dodajte paradižnik iz pločevinke in pri srednji temperaturi kuhajte 30–40 minut. Postopoma dodajajte vodo.
korak
Mlado čebulo operite, prerežite po dolgem in narežite na tanke polkroge. Paradižnikovo omako začinite s soljo in poprom.
korak
Jajčevce (ali bučke ali paradižnika) položite na pekač, obložen s papirjem za peko, premažite z 2 jedilnima žlicama oljčnega olja ter napolnite z mešanico pšenice in paradižnika.
Schritt
Jajčevce (ali bučke ali paradižnika) pecite v segreti pečici ca 30 minut. Parmezan narežite na rezine.
korak
Jajčevce (ali bučke ali paradižnika) vzemite iz pečice in postrezite z rukolo in parmezanom. Po želji začinite s soljo in poprom.