Ajdove brezglutenske galete z zelenjavnim nadevom

dm drogerie markt d.o.o.
26. 2. 2025

Pripravljeno v 35 Min.
Čas priprave: 15 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 20 Min.
brez glutena
•
glavne jedi
•
vegetarijansko
Sestavine
za galete:
150 g dmBio polnozrnate ajdove moke
350 ml hladne vode
1 ščepec soli
1 večja jajce (L)
nekaj masla za ponev
za nadev:
sezonska zelenjava, npr. gobe, šparglji ali špinača
2 čajni žlički crème fraîche (ali kisle smetane)
1 čajna žlička dmBio zrnate jušne osnove
sol in poper
Priprava
galet:
korak
V posodi zmešajte ajdovo moko s polovico vode, da dobite gladko testo.
korak
Dodajte jajce in preostalo vodo ter vse skupaj ponovno premešajte, dokler ne dobite razmeroma tekočega testa.
korak
Posodo pokrijte in postavite za dve uri v hladilnik, da moka vsrka vso tekočino. Pred peko pustite testo, da se segreje na sobno temperaturo.
korak
Pri peki galet vlijte nekaj testa v vročo ponev, ki ste jo namazali z malo masla. Testo hitro razporedite po ponvi, da nastane tanek krog.
korak
Testo pecite približno 40 do 60 sekund, dokler se rob ne začne ločevati od ponve. Drugo stran palačinke pecite še 40 do 60 sekund, dokler ni rahlo rjava.
Priprava nadeva:
korak
Za nadev narežite sezonsko zelenjavo, jo prepražite in začinite s crème fraîche, malo zelenjavno jušno osnovo v prahu ter soljo in poprom.