Veganski kiš s špinačo
dm drogerie markt d.o.o.
26. 2. 2025
Pripravljeno v 2 Ura
Čas priprave: 70 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 50 Min.
glavne jedi
•
vegansko
Sestavine
za 1 Obrok (1 kiš (ø 26 cm)
za kiš
150 g dmBio polnozrnate ržene moke
150 g pšenične moke tipa 550
150 g rastlinske margarine
2 žlici drobtin
3 žlice dmBio ekstra deviškega oljčnega olja
3 stroki česna, olupljeni in drobno sesekljani
1 rdeča čebula, olupljena in narezana na kolobarje
40 g mlade špinače, oprane
10 dmBio posušenih paradižnikov v olju
200 g mokastega krompija, opranega in grobo naribanega
400 g svilenega tofuja
1 žlica dmBio drobnih polnozrnatih ovsenih kosmičev
2,5 žlic dmBio koruznega škroba
100 ml dmBio rastlinske kreme za kuhanje
1 pest dmBio veganskega posipa za testenine
2 čajni žlički čili kosmičev
svež žajbelj
Priprava
kiša
korak
Obe vrsti moke z margarino in približno 5 žlicami hladne vode zgnetemo v testo ter ga pustimo počivati 30 minut.
korak
Model za pito namažemo z margarino in rahlo potresemo z moko.
korak
Testo na pomokani površini razvaljamo v krog premera približno 28 cm in ga položimo v model. Testo rahlo pritisnemo ob robove in ga posujemo z drobtinami.
korak
Pečico segrejemo na 200 °C.
korak
V loncu segrejemo olje. Česen in čebulo na srednji do visoki temperaturi pražimo približno 3 minute. Nato dodamo špinačo in jo pražimo še približno 1 minuto, pri čemer večkrat premešamo.
korak
Lonec odstavimo z ognja in pustimo, da se nekoliko ohladi. Paradižnike in krompir razporedimo po modelu.
korak
Nato tofu, ovsene kosmiče, koruzni škrob in rastlinsko kremo za kuhanje zmešamo v gladko zmes ter jo prelijemo čez zelenjavo.
korak
Kiš pečemo v pečici na srednji rešetki približno 40 minut. Kiš posujemo z veganskim prelivom za testenine in pustimo v pečici še 10 minut.
korak
Kiš pred serviranjem posujemo z mletimi čili kosmiči in svežim žajbljem.