Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Veganski kiš s špinačo

dm drogerie markt d.o.o.

26. 2. 2025

Pripravljeno v 2 Ura

Čas priprave: 70 Min.

Čas kuhanja/peke: 50 Min.

glavne jedi

vegansko

Sestavine

za 1 Obrok (1 kiš (ø 26 cm)

za kiš

  • 150 g dmBio polnozrnate ržene moke

  • 150 g pšenične moke tipa 550

  • 150 g rastlinske margarine

  • 2 žlici drobtin 

  • 3 žlice dmBio ekstra deviškega oljčnega olja

  • 3 stroki česna, olupljeni in drobno sesekljani

  • 1 rdeča čebula, olupljena in narezana na kolobarje

  • 40 g mlade špinače, oprane

  • 10 dmBio posušenih paradižnikov v olju

  • 200 g mokastega krompija, opranega in grobo naribanega

  • 400 g svilenega tofuja

  • 1 žlica dmBio drobnih polnozrnatih ovsenih kosmičev

  • 2,5 žlic dmBio koruznega škroba

  • 100 ml dmBio rastlinske kreme za kuhanje

  • 1 pest dmBio veganskega posipa za testenine

  • 2 čajni žlički čili kosmičev

  • svež žajbelj

Priprava

kiša

  1. korak

    Obe vrsti moke z margarino in približno 5 žlicami hladne vode zgnetemo v testo ter ga pustimo počivati 30 minut.

  2. korak

    Model za pito namažemo z margarino in rahlo potresemo z moko.

  3. korak

    Testo na pomokani površini razvaljamo v krog premera približno 28 cm in ga položimo v model. Testo rahlo pritisnemo ob robove in ga posujemo z drobtinami.

  4. korak

    Pečico segrejemo na 200 °C.

  5. korak

    V loncu segrejemo olje. Česen in čebulo na srednji do visoki temperaturi pražimo približno 3 minute. Nato dodamo špinačo in jo pražimo še približno 1 minuto, pri čemer večkrat premešamo.

  6. korak

    Lonec odstavimo z ognja in pustimo, da se nekoliko ohladi. Paradižnike in krompir razporedimo po modelu.

  7. korak

    Nato tofu, ovsene kosmiče, koruzni škrob in rastlinsko kremo za kuhanje zmešamo v gladko zmes ter jo prelijemo čez zelenjavo.

  8. korak

    Kiš pečemo v pečici na srednji rešetki približno 40 minut. Kiš posujemo z veganskim prelivom za testenine in pustimo v pečici še 10 minut.

  9. korak

    Kiš pred serviranjem posujemo z mletimi čili kosmiči in svežim žajbljem.

Ustrezne kategorije izdelkov