Glavna navigacijaNavigacija po kategorijahGlavna vsebina

Veganski kari na način piščančjega karija

dm drogerie markt d.o.o.

24. 12. 2025

Pripravljeno v 95 Min.

Čas priprave: 60 Min.

Čas kuhanja/peke: 35 Min.

380 kcal / obrok

vegansko

vegetarijansko

glavne jedi

Sestavine

za 4 obroki (1 porcije)

za tofu

  • 400 g dmBio dimljenega tofuja

  • 20 ml dmBio Shoyu sojine omake, naravno fermentirane

  • 1 čajna žlička dmBio začimbne mešanice garam masala

  • 1 jedilna žlica dmBio jedilnega rafiniranega sezamovega olja iz praženih sezamovih semen

  • 50 g dmBio kuruznega škroba

za kari

  • 2 čebuli

  • 10 g dmBio kandiranih kock ingverja

  • 2 stroka česna

  • 3 jedilne žlice dmBio jedilnega hladno stiskanega sončničnega olja z visoko vsebnostjo oleinske kisline

  • ¼ čajne žličke koriandra v prahu

  • 3 jedilne žlice dmBio dvojnega paradižnikovega koncentrata

  • 1 pločevinka dmBio olupljenih celih paradižnikov v lastnem soku

  • 2 jedilni žlici dmBio začimbne mešanice garam masala

  • 1 jedilna žlica dmBio surovega trsnega sladkorja

  • 200 ml dmBio pripravka na osnovi sončničnega olja in soje

Priprava

tofuja

  1. korak

    Tofu čez noč zamrznite.

  2. korak

    Nato ga odtajajte in obtežite, da tekočina odteče. Narežite ga na kocke.

  3. korak

    Sojino omako in garam masalo zmešaj ter v mešanici približno 1 uro mariniraj kocke tofuja.

karija

  1. korak

    Čebulo olupite in nasekljajte. Ingver drobno nasekljajte.

  2. korak

    Česen olupite in drobno nasekljajte. Olje segrejte in na njem prepražite čebulo, česen in ingver.

  3. korak

    Koriander skupaj s paradižnikovim koncentratom dodajte v ponev in pražite približno 3 minute na srednji temperaturi.

  4. korak

    Dodajte olupljene paradižnike, garam masalo v prahu in sladkor, nato pokrito kuhajte ca. 15 minut.

  5. korak

    Sezamove kocke povaljajte v koruznem škrobu.

  6. korak

    V ponvi segrejte sezamovo olje in na njem popecite kocke tofuja.

  7. korak

    Postrezite.