Veganski kari na način piščančjega karija
dm drogerie markt d.o.o.
24. 12. 2025
Pripravljeno v 95 Min.
Čas priprave: 60 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 35 Min.
380 kcal / obrok
vegansko
•
vegetarijansko
•
glavne jedi
Sestavine
za 4 obroki (1 porcije)
za tofu
400 g dmBio dimljenega tofuja
20 ml dmBio Shoyu sojine omake, naravno fermentirane
1 čajna žlička dmBio začimbne mešanice garam masala
1 jedilna žlica dmBio jedilnega rafiniranega sezamovega olja iz praženih sezamovih semen
50 g dmBio kuruznega škroba
za kari
2 čebuli
10 g dmBio kandiranih kock ingverja
2 stroka česna
3 jedilne žlice dmBio jedilnega hladno stiskanega sončničnega olja z visoko vsebnostjo oleinske kisline
¼ čajne žličke koriandra v prahu
3 jedilne žlice dmBio dvojnega paradižnikovega koncentrata
1 pločevinka dmBio olupljenih celih paradižnikov v lastnem soku
2 jedilni žlici dmBio začimbne mešanice garam masala
1 jedilna žlica dmBio surovega trsnega sladkorja
200 ml dmBio pripravka na osnovi sončničnega olja in soje
Priprava
tofuja
korak
Tofu čez noč zamrznite.
korak
Nato ga odtajajte in obtežite, da tekočina odteče. Narežite ga na kocke.
korak
Sojino omako in garam masalo zmešaj ter v mešanici približno 1 uro mariniraj kocke tofuja.
karija
korak
Čebulo olupite in nasekljajte. Ingver drobno nasekljajte.
korak
Česen olupite in drobno nasekljajte. Olje segrejte in na njem prepražite čebulo, česen in ingver.
korak
Koriander skupaj s paradižnikovim koncentratom dodajte v ponev in pražite približno 3 minute na srednji temperaturi.
korak
Dodajte olupljene paradižnike, garam masalo v prahu in sladkor, nato pokrito kuhajte ca. 15 minut.
korak
Sezamove kocke povaljajte v koruznem škrobu.
korak
V ponvi segrejte sezamovo olje in na njem popecite kocke tofuja.
korak
Postrezite.






