Kvinojin zelenjavni solatni krožnik s prelivom iz curryja in lanenega olja
dm drogerie markt d.o.o.
24. 12. 2025
Pripravljeno v 25 Min.
Čas priprave: 15 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 10 Min.
520 kcal / obrok
vegansko
•
hitro in preprosto
•
glavne jedi
Sestavine
za 4 obroki (1 skleda)
za sadni kvinojin zelenjavni solatni krožnik
150 g dmBio kvinoje
3 žlice dmBio olja za peko
250 g brokolijevih cvetov, vzdolžno razpolovljenih
dmBio zeliščna sol in dmBio črni poper, sveže mleti
8 žlic dmBio lanenega olja
1 neobdelana limona, 1 žlica naribane lupine, iztisnjen sok
3 žlice dmBio javorovega sirupa stopnje A
2 čajni žlički dmBio blagega curryja
200 g mlade špinače, oprane
2 pomaranči, olupljeni in narezani na tanke rezine
4 redkvice, očiščene in narezane na tanke rezine
1 rdeča čebula, olupljena in narezana na obročke
4 žlice dmBio sladkanih brusnic
Priprava
sadnega kvinojinega zelenjavnega solatnega krožnika
korak
Kvinojo temeljito operite in jo pripravite po navodilih na embalaži.
korak
Olje segrejte v ponvi. Brokoli pri srednji temperaturi približno 8 minut popecite z vseh strani ter začinite s soljo in poprom.
korak
Laneno olje dobro premešajte z naribano limonino lupino, limoninim sokom, javorovim sirupom in curryjem v prahu.
korak
Špinačo, pomaranče, redkvice, čebulo, brusnice in kvinojo v veliki skledi premešajte s prelivom iz lanenega olja.








