Falafel s humusom iz rdeče pese

dm drogerie markt d.o.o.
17. 12. 2025

Pripravljeno v 40 Min.
Čas priprave: 20 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 20 Min.
529 kcal / obrok
vegansko
Sestavine
za 4 obroki (660)
za falafel s humusom iz rdeče pese
200 g rdeče pese
265 g dmBio čičerike v slanici, sterilizirane
3 zvrhane žlice dmBio sezamove kreme tahini
3 olupljeni in drobno nasekljani stroki česna
10 jedilnih žlic dmBio ektra deviškega oljčnega olja
dmBio zeliščna morska sol in dmBio sveže mleti črni poper
1 strok rdečega čilija, drobno nasekljan
1 pest dmBio mešanice oreščkov
1 zavitek dmBio suhe mešanice za pripravo falafla
2 čajni žlički dmBio sezama
sveža kreša za okras
Priprava
falafla s humusom iz rdeče pese
korak
Rdečo peso in čičeriko odlijte.
korak
Čičeriko rahlo segrejte v loncu z vodo, nato jo ponovno odcedite. Zmešajte jo z rdečo peso, sezamovim namazom, česnom, 4 žlicami oljčnega olja in 50 ml tople vode ter vse skupaj fino zmeljite v mešalniku. Na koncu začinite s soljo in poprom po okusu.
korak
Čili zmešajte s preostankom oljčnega olja. Oreščke popražite v ponvi brez maščobe.
korak
Mešanico za pripravo falafla pripravite po navodilih na embalaži.
korak
Humus iz rdeče pese dajte na krožnik in poleg razporedite falafle. Okrasite z oreščki, sezamom, čilijevim oljem in krešo.









