Veganska zimska prosena solata z granatnim jabolkom

dm drogerie markt d.o.o.
23. 12. 2025

Pripravljeno v 35 Min.
Čas priprave: 20 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 15 Min.
782 kcal / obrok
vegansko
•
vegetarijansko
•
hitro in preprosto
•
predjedi
Sestavine
za 2 obroka (1 solata)
za vegansko zimsko proseno solato
120 g dmBio prosa
sol
6 velikih listov blitve
2 pesti rukole
1 kislo jabolko
1 avokado
½ granatnega jabolka
3 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
malo veganske fete
dmBio krema iz zgoščenega grozdnega mošta in balzamičnega kisa ZGO Aceto Balsamico di Modena
1 pest ameriških orehov
2 jedilni žlici sončničnih semen
poper
sveža kreša
Priprava
veganske zimske prosene solate
korak
Osoljeno vodo zavrite v loncu. Proso stresite v drobno cedilo in ga spirajte z vročo vodo, dokler voda ne postane popolnoma čista. Nato ga dobro odcedite.
korak
Proso stresite v vrelo vodo in ga kuhajte na srednjem do višjem ognju približno 5 minut. Nato ga pustite, da nabrekne še 10 minut (odvisno od izdelka ga morda morate kuhati dlje – preverite navodila na embalaži).
korak
Oboje razdelite na dva krožnika. Jabolka operite, odstranite sredico in jih narežite na tanke rezine. Avokado razpolovite, odstranite koščico in ga prav tako narežite na tanke rezine. Iz granatnega jabolka odstranite semena.
korak
Proso razporedite po listih blitve, nato solato obložite z rezinami jabolk in avokada, semeni granatnega jabolka, veganskim sirom feta, ameriškimi orehi, sončničnimi semeni ter okrasite s krešo. Solato začinite z olivnim oljem, soljo in poprom ter jo dekorirano z balzamičnim kisom iz Modene postrezite.









