Zrezek iz seitana s krompirjem v foliji
dm drogerie markt d.o.o.
30. 6. 2025
Pripravljeno v 60 Min.
Čas priprave: 45 Min.
•
Čas kuhanja/peke: 15 Min.
622 kcal / obrok
glavne jedi
•
vegansko
Sestavine
za 4 obroki (4 porcije)
Za zrezke
4 kosi dmBio alternative mesu na osnovi pšeničnega glutena
dmBio veganski namaz z gobami šitake in šampinjoni
4 jedilne žlice agavinega sirupa
Za krompir
4 veliki krompirji
8 čajnih žličk dmBio jedilnega rafiniranega sezamovega olja iz praženih semen
sol
sveže mleti črni poper
Za pomako
20 g bazilike
80 g mlade čebulice
100 g dmBio sušenih paradižnikov
135 g dmBio namaza z indijskimi oreščki
4 jedilne žlice dmBio pripravka na osnovi sončničnega olja in soje
Priprava
Zrezki
Marinirajte zrezke
Zrezke osušite in jih premažite z mešanico namaza z gobami in agavinega sirupa. Čez noč jih marinirajte v hladilniku.
Krompir
Pripravite krompir
Pečico segrejte na 200 °C (program ventilacije). Odtrgajte 4 kvadrate aluminijaste folije, v katere boste zavili krompir in jih premažite z oljem. Krompir temeljito operite in ga po celotni površini večkrat prebodite. Začinite ga s soljo in poprom ter tesno zavijte v folijo. Pecite ga v pečici na srednjem vodilu ca. 50–60 minut.
Pripravite pomako
Baziliko operite, osušite in nasekljajte. Mlado čebulico očistite, operite in jo narežite na kolobarje. Sušene paradižnike narežite na trakce. Namaz z indijskimi oreščki zmešajte s pripravkom na osnovi sončničnega olja in soje ter dodajte baziliko, mlado čebulico in sušene paradižnike. Solite in poprajte.
Dokončajte jed
Zrezke specite na žaru ali v pečici
Zrezke iz seitana ca. 15 minut pecite na žaru na indirektni toploti ali pa ca. 15 minut v pečici, segreti na pri 180 °C.
Postrezite
Krompir postrezite skupaj s pomako in zrezki.